

Benoni - CPD Conference

Date: 28-31 May 2020

(Tea breaks: 15 minutes) (Lunch: 60 minutes)

30 CPD points in a one-stop CPD weekend, including 5 ethics points.

## **DAY 1 – THURSDAY 28 MAY 2020** (8 CPD POINTS)

TIME	SPEAKER		THEME	
08:00 – 10:00	DR BEN PRINSLOO (2 hours)  Microbiologist, Lancet laboratories, Pretoria	0	Laboratory tests – what role do they play and how to read them?	
10:00 – 12:00	DR NELLY SILVIS (2 hours) Nutritionist, Pretoria	0	The role of nutrition and lifestyle in the prevention and management of Cardiometabolic Syndrome.	
LUNCH				
13:00 – 15:00	DR ZOZO NENE (2 hours) Obstetrician, UP	0	Infertility, dysmenorrhoea and endometriosis.	
15:00 – 17:00	PROF POLLA ROUX (2 hours) Ophthalmologist, Pretoria	0	Management of common eye problems in general practice.	

## **DAY 2 – FRIDAY 29 MAY 2020** (9 CPD POINTS)

TIME	SPEAKER	THEME	
08:00 – 10:00	DR PATRICK KENNY (2 hours) Family Physician, Family Medicine, UP	<ul> <li>More consulting room procedures for the General Practitioner.</li> </ul>	
10:00 – 12:00	PROF JEANNE CLOETE (2 hours) Paediatrician, SBAH	Childhood infections – what are the dangerous ones?	
LUNCH			
13:00 – 15:00	PROF INDIRAN GOVENDER (2 hours) Family Physician, Kalafong Hospital	The primary health care team in the DHS and NHI; where does the GP fit?	
15:00 – 17:00	PROF RHENA DELPORT (2 hours) Family Medicine, UP	Digital health care, Dr Google and fake news.	
17:00 – 18:00	PROF SELMA SMITH (1 hour) Family Medicine, UP	Evidence based or patient centred care – what are the new trends?	

## DAY 3 – SATURDAY 30 MAY 2020 (8 CPD POINTS)

TIME	SPEAKER		THEME	
08:00 – 10:00	DR RENSKE LOMBARD (2 hours)  Allergy Clinic, 1 Military Hospital	0	Allergies and immunotherapy.	
10:00 – 12:00	PROF PIERRE JOUBERT (2 hours) Psychiatrist, Weskoppies Hospital	0	Depression – is suicide avoidable?	
LUNCH				
13:00 – 15:00	DR FRITZ POTGIETER (2 hours) Gastroenterologist, Midstream Medi-Clinic	0	Upper abdominal complaints – how do you approach this and when to refer. Hepatitis and DILI.	
15:00 – 17:00	PROF PAUL RHEEDER (2 hours) Internal Medicine Specialist, SBAH	0	Cardiovascular update and ischemic disease. Reading the ECG.	

DAY 4 - SUNDAY 31 MAY 2020 (5 CPD Ethics POINTS) Ethics and Medico-Legal Block, 5 points

TIME	SPEAKER	THEME
08:00 – 9:00	DR WYNAND LOUW (1 hour) Aquilla Financial Solutions	Ethical financial management of the GP practice.
9:00 – 10:30	DR DEIDRE PRETORIUS (1.5 hours) Family Medicine, WITS	<ul> <li>Domestic violence and rape: Ethico-legal perspectives in practice.</li> </ul>
10:30 – 11:30	DR MIKE LUKHOZI (1 hour) Rape Crisis Centre	Sexual violence and rape.
11:30 – 13:00	DR MARTIN BAC (1.5 hours) Family Physician, UP	<ul> <li>Spirituality in the doctor's consulting room.</li> <li>Terminal sedation and end of life issues.</li> </ul>



Address: 243 Glen Gory Road

GPS Coordinates: 26°06-26.17 S & 28°19-10.66 E

FROM TSHWANE: Take the R21 towards OR Tambo Airport. Take the Benoni off-ramp, turn left, at the Engen Garage turn left onto M32, 400 m after the stop street turn right into Glen Gory Road, Kopanong Hotel is on your left.

FROM JOHHANNESBURG: Take the R24 towards OR Tambo Airport, follow the R21 towards Tshwane, take the Pona off-ramp, turn right at the stop, follow M32 for 8.5 km, 400 m after the stop street turn right into Glen Gory Road, Kopanong Hotel is on your left.

N12 EAST: Take the N12 to Benoni, take the Tom Jones off-ramp, turn left into Bunyan Road which becomes Great North Road, at Oak Street turn right, name change into Benoni Road which becomes Glen Gory Road, Kopanong Hotel is on your right.